viernes, 4 de diciembre de 2015

Barcelona, nit d'hivern - Dani de la Orden


Títol: Barcelona, nit d'hivern
Any / Pais / Min / Ver. :
2015 / Espanya / 95' / Versió original
Director: Dani de la Orden
Repartiment: Asunción Balaguer, Montserrat Carulla, Vicky Luengo, Àlex Maruny, Miki Esparbé, Bárbara Santa-Cruz, Alberto San Juan, Alexandra Jimenez, Clara Segura, Berto Romero, Abel Folk, Fanny Gautier.


Sinopsi:  A Barcelona, durant la màgica Nit de Reis, diversos personatges viuen històries d'amor romàntiques, esbojarrades i en ocasions, agredolces.

El Rei Melcior sembla haver perdut el cap quan al mig de la cavalcada de reis, salta de la seva carrossa per empaitar una noia que va ser el seu primer amor.

L'amistat entre l'Adrià i l'Àngel sembla indestructible fins que veuen que están intentant lligar amb la mateixa noia, la Silvia, una repartidora de menjar a domicili. 

Mentrés, l'Òscar, un jove romàntic al que li han trencat mil vegades el cor, decideix comportar-se com un "fucker" i passar de l'amor.

Per contra, Carme, una adorable iaia de 81 anys, s'arma de valor per revelar a la seva familia, que està enamorada i manté una relació sentimental amb la seva millor amiga.

Per la seva banda, la Laura i el Carles, ja són pares, però continuen sense saber com afrontar la nova situació i decideixen separar-se.

A l'última història, una jove francesa viatja a Barcelona cercant en Jaume, un vell de 90 anys, per parlar-li de la seva àvia Cécile. Llavors, ell recordarà la seva trista història d'amor entre tots dos, quan la guerra els va separar per sempre. (FILMAFFINITY)


Comentari personal: Fa uns dies vaig assistir a la preestrena d'aquesta pel·lícula a Tarragona, i ara que l'estrenen oficialment, crec que es bon moment per dir el què. Després de l'èxit de "Barcelona, nit d'estiu" Dani de la Orden es llença de nou als carrers de la ciutat comtal per desenvolupar sis noves històries. En algunes, recuperem personatges d'aquella primera pel·licula, com la parella Laura i Carles (Santa-Cruz i Esparbé), o en Jordi (Monner) ara en un sopar familiar molt peculiar. Son precisament aquestes històries les que millor funcionen, juntament amb la de l'Òscar i l'Olga (Maruny i Luengo). Per altra banda les històries de Melcior (San Juan) i la jove francesa (Gautier) són les més fluixes.

Com acostuma a passar en les pel·lícules amb varies històries, el resultat acostuma a ser irregular, encara que en aquest cas, de la Orden, aconsegueix un conjunt força acceptable. I per aquestes dates, unes històries d'amor sempre venen de gust.(* * *


No hay comentarios: